Остеохондроз найпоширеніше захворювання, і пов'язано з тим, що через вертикальне положення тіла людини, хребет отримує значні перенавантаження.

Розпочинається це захворювання з поступової втрати еластичності міжхребцевого диску та ураження фасеткових суглобів. Зазвичай розвитку остеохондрозу сприяє підвищене навантаження на хребет та малорухомий спосіб життя та тривале знаходження в одному положенні(сидіння за комп'ютером і т.д).

Для ранньої стадії остеохондрозу характ ерна помірна нестабільність ураженої ділянки хребта, яка компенсується спочатку напругою м'язів, що підтримують хребет, а потім за рахунок розростання кісткової і фіброзної тканини. Ознаки на цій стадії захворювання зазвичай відсутні або дуже слабо виражені - дискомфорт, підвищена стомлюваність м'язів спини, шиї т а ін.

Тому важливим є «розгледіти» та зупинити захворювання. А за останні 20 років остехондроз «помолодшав» та зустрічається у дітей вже від 6 років!

Сучасні методи лікування:

Методика Neurak (Норвегія) на обладнанні REDCORD– це діагностика та лікування, спрямована на те, щоб знайти причину захворювання. Під час лікування враховуються фізіологічні можливості пацієнта, ступінь та давність захворювання, супроводжуючі патології .Суть методики полягає у збалансованій роботі правої та лівої частини тіла через стимуляцію глибоких стабілізаторів опорно-рухового апарату та у відновленні правильної нервової провідності до потрібних груп м”язів. Таким чином вдається за короткий час досягнути лікувального ефекту (позбавлення больового синдрому, відновлення функцій суглобів і хребта ,стабілізація А/Т ).

В цілях профілактики остеохондрозу потрібно менше часу проводити в одному положенні, займатись спортом, чи просто давати правильні фізичні навантаження, дотримуватись правил здорового харчування та питного режиму.

Медичний центр NorImed бажає Вам бути здоровими і щасливими! www.norimed.com.ua